Eigen weg volgen

Als je weet dat je hoogsensitief bent en op een punt bent aangekomen om jezelf te gaan ontwikkelen, kan het zijn dat je overweldigd wordt. Er is inmiddels zo veel keuze aan workshops, opleidingen, ontwikkelingsmogelijkheden, spiritueel als ook niet spiritueel, zelfontwikkeling, reiki, ontspanningsmassages, contact maken met de engelen, mediumschap, hulp bij het opzetten van je eigen bedrijf enzovoort enzovoort enzovoort..

Weet dat ieder zijn eigen weg bewandeld, zijn eigen pad. Die ziet er voor iedereen ook anders uit. Het leuke eraan is dat ieder mens vanzelf (of soms met hulp) zijn eigen specialiteiten gaat ontwikkelen, de reden waarom hij of zij op aarde is. HSPers zijn mensen die vaak liever iets voor zichzelf beginnen dan dat ze onder een baas willen werken. Eigenzinnig, zelfstandig, creatief, heel goed weten wat ze willen en kunnen, en vooral zelf merken dat ze het veel beter kunnen als een ander – kenmerkt een hsper. Dat zorgt er wel voor dat er veel bedrijfjes worden opgestart en dus veel keuze in workshops en opleidingen. Dat is niet erg, alleen maar leuk door de veelzijdigheid aan keus van dingen die je kunt gaan leren. En er is héél veel te leren. Daarbij helpt het ook wel dat hspers erg nieuwsgierig zijn aangelegd en de dingen die je kunt ontwikkelen allemaal erg interessant zijn.

Eigen weg - Prikkels en Sponzen

Het is dan belangrijk je eigen weg te volgen, naar je hart te luisteren en je eerste ingeving. En jezelf de vraag te stellen: Is dit voor mij? Je voelt vanzelf of het je tegen staat, overweldigd of juist erg aantrekt. Je hart vertelt het je via je eerste gevoel/je eerste ingeving. Voelt het niet goed, al is het maar 1 piepklein dingetje? Loop dan de andere kant uit, voelt het wel goed – ga genieten!

Weet dat je niet alles tegelijkertijd kunt doen, waak daar ook voor. Je zult merken dat je steeds meer, tegelijkertijd wil doen en ontwikkelen en mee bezig wil zijn, maar dat trekt je vaak weg van de les die er te leren valt. Dus.. stap voor stap. Als het voor jou is bestemd, dan komt het vanzelf wel weer op je pad. Op vertrouwen! En kies je eigen pad, volg niet de meute. Volg en creëer je eigen pad, want dat maakt je tot wie jij bent. En ieder mens is mooi zoals hij of zij is. en mag er zijn. Dat geeft juist een veelzijdigheid aan de wereld, en daar is behoefte aan. Ook al is het niet altijd de trend. Laat je niet tegenhouden door anderen die er iets van vinden, volg je hart en dan zul je nooit tegen je eigen natuur in gaan en zal het je meer brengen dan dat je was blijven meelopen. Fijne ontwikkeling ♥

Wil je hier graag op reageren? Laat je reactie achter in het ‘comment’ veld hieronder ↓