Geluk

Geluk is zo’n mooi woord..

Het doet vermoeden dat het te maken heeft met iets van je gegund is, iets wat je ontvangt. En niet zozeer iets wat je kunt aanvragen / afdwingen. Deels klopt dat natuurlijk ook, het komt vaak aanwaaien.. of niet.

Veel mensen zijn in de overtuiging dat ze geen geluk hebben. Dat ze ongeluk aantrekken omdat het een na het ander ongeluk / negatieve gebeurd. ls het ene kapot gaat, dan komen er nog 3 dingen achteraan die kapot gaan. Of als iemand een ongelukje heeft, blijft deze ‘Wet van Murphy’ waarin je ongeluk aantrekt even hangen als donkere bui boven je hoofd. De wet luidt als volgt:

“De wet van Murphy, toegeschreven aan Edward A. Murphy (1918–1990), luidt “if there’s any way they can do it wrong, they will” (als er een manier is waarop ze het verkeerd kunnen doen, zullen ze dat ook doen) of ook wel “Anything that can go wrong, will go wrong” (alles wat fout kan gaan, zal fout gaan).”

Maar wat veel mensen niet weten is dat er ook een wet van aantrekkingskracht is. Deze wet zegt eigenlijk dat alles wat je uitzend, ook weer terug ontvangt. Bewust en onbewust stuur je energie uit de wereld & het universum in. Deze energie wordt ook weer naar je terug gezonden.

Maar dat betekent dus dat als je negatief in het leven staat en dit in elke vezel van je lichaam heerst, je dit ook weer terug krijgt. En zo is het ook met positief in het leven staan. Weet dat het niet zo werkt dat als je negatief ingesteld bent en 1 dag probeert positief te denken, dat het al veranderd. Als je positiviteit wil aantrekken, is het belangrijk dat je in je hele systeem de positiviteit voelt. Als je een pessimist bent is dat dus vrij lastig. Maar ook daar kun je vanaf komen door bewust te kiezen voor een positieve instelling en geloven in geluk. Een tegenslag betekent niet een ‘zie je wel’, het betekent dat het je naar een bepaalde weg aan het sturen is. De dingen die je op je pad krijgt zijn manieren om je bewust te maken dat je van pad mag veranderen of helpen je groeien om te komen waar je moet zijn. Niet altijd leuk, maar wel nodig om te veranderen en te groeien.

Dus als je de wet van aantrekkingskracht wil inzetten voor een doel waar je naartoe wil is het belangrijk dat je er in gelooft en voelt dat geluk bestaat, je er hard voor werkt om er te komen, maar daarnaast je doel ook dagelijks visualiseert. Deze visualisatie mag zo echt zijn dat je mag zien en voelen dat je al op je doel bent aangekomen. De situatie ervaren en voelen wat voor mooie energie dit met zich meebrengt, de hoeveelheid vreugde. Als je dit voelt in elke cel van je lichaam, deze blijdschap en liefde dan straal je dat ook uit en trek je het dus ook weer aan. Weet wel dat niets zomaar aangewaaid komt en dat je er dus wel naartoe moet werken. Het wordt je niet in je schoot geworpen. Maar door het doen & wensen te combineren heb je grotere kans dat je droom werkelijkheid wordt.

Geloven in geluk en geloven in jezelf ♥