Goede voornemens

Januari is al op zijn eind..

Wellicht had je je vanalles voorgenomen om dit jaar anders te doen. Hoe is het daarmee? Gaat het goed? Ben je er nog mee bezig? Vind je het lastig om het vol te houden of ben je alweer gestopt? Of.. en dat kan ook… is het bij een voornemen gebleven?

Sommige mensen leven verder zoals ze doen, ze hebben niets met voornemens om deze voor het nieuwe jaar te bepalen. Anderen zijn er weer hard mee bezig. Of je er nu wel of niet aan doet, het is een mooie symbolische gedachte om nieuwe dingen voor het nieuwe jaar te wensen. En als je dat ook nog combineert met goed voor jezelf zorgen of lief zijn voor jezelf dan ben je er eigenlijk al. Want daar draait het volgens mij om, om jezelf. Om echt even stil te staan bij wie je bent en wat je graag zou willen. Goed voor jezelf zorgen, daar is niets mis mee. Ik kan het alleen maar applaudiseren! Extra lief zijn voor jezelf, waarom niet?

De wereld kan heel hard zijn, je kan afgestraft worden omdat je aangeeft hooggevoelig te zijn. Waarom zou je jezelf dan ook nog eens een lat opleggen of heel erg streng zijn met al het MOETEN? Geef jezelf liefde en ruimte om te groeien, geef jezelf tijd, vergeving maar ook positieve energie. Want als je ja zegt tegen jezelf, kun je ook ja tegen een ander zeggen. Als je kiest om er eerst voor jezelf te zijn en goed voor jezelf zorgt, dan ben je een voorbeeld voor je gezin, vrienden of familie.

Wat zou jij jezelf willen gunnen? Iets waar je nu niet de ruimte of tijd voor pakt, maar weet dat het je zeker gaat helpen. Iets waarbij je denkt: ja maar dat kan echt niet, mijn gezin dan? Maak eens tijd voor jezelf, een stukje Me-Time en laat dit regelmatig terug komen. Je gaat je beter erdoor voelen, krijgt energie, bent ontspannender en kan er daardoor weer voor anderen zijn. Waarom zou je het dan niet doen?

Dus voornemen voor dit jaar: Zet jezelf eens op nummer 1. Doe je mee?

Begin klein en breid het steeds meer uit. Laten we er voor kiezen om 2018 in het teken te laten staan van onze eigen liefde & persoonlijke ontwikkeling ♥

Lindsay

Prikkels & Sponzen