Hooggevoeligheid bij kinderen

Als je kindjes hebt die ook hooggevoelig zijn zul je veel dingen zien die je ook herkent bij jezelf. Maar je zult ook situaties tegenkomen waarbij je niet heel goed weet hoe te helpen. Dit kan zijn op school, met vriendinnetjes of andere dingen. Soms wil een kind niet delen, maar wil het liever even in de schulp kruipen en alles laten bezinken. Voel je als ouders dan niet verplicht iets te moeten doen. Geef je kind ook even de ruimte en sla soms alleen een arm om hen heen zonder te praten, gewoon even knuffelen en liefde delen. De problemen komen dan vaak vanzelf naar boven. Herkenbaar? 😉

Waar kun je je kids nog meer mee helpen en ondersteunen?

Speciaal voor hooggevoelige kinderen zijn er mooie boeken geschreven die de onderwerpen behandelen waar ze wel eens tegenaan lopen. Ze helpen ze problemen vanuit een ander perspectief te bekijken door situaties van een karakter te beschrijven en te benoemen. Zo kan je kind ook naar zichzelf leren kijken en denken.. ik ben niet zo vreemd, ik hoef niet zo onzeker te zijn, ik mag er zijn!

Welke boeken zijn er allemaal?

Heel veel! Denk aan Ridder Zeldenmoed, Langmuts, Charlotte en de Magische Droomsokken, Help.. Ik voel zoveel, maar ook voor de ouders is er het boek: De gids over hooggevoelige kids. Natuurlijk is hooggevoeligheid een steeds bekender thema in de wereld, vandaar dat er ook steeds meer wordt uitgegeven.

Je kunt de boeken bestellen bij  Bol.com kun je ze nu al veel vinden, maar ook ook op  Scrivo Media. Scrivo Media is gespecialiseerd in positieve boeken over hooggevoeligheid. De centrale boodschap is altijd: het kind is goed zoals het is. Dat is natuurlijk hetgeen dat je ze wilt meegeven.

Is je kind niet op zijn plek in de gemiddelde basisschool? Weet ook dat er steeds meer scholen zijn voor hooggevoelige kinderen. Ga maar eens op onderzoek of er al een bij jou in de buurt zit.

Bron: Scrivo Media

Prikkels & Sponzen