Leven vanuit overgave

Ik ervaar steeds meer hoe je kunt leven vanuit overgave. Dat je het resultaat los mag laten. Dat wanneer je het even niet meer weet, de oplossingen vanzelf op je pad komen, wanneer je je focus verlegd. Het enige wat je hoeft te doen is erom te vragen met de juiste, positieve intenties. Je vragen worden gehoord en alles wordt in werking gesteld om jou te geven waar je om vraagt. Misschien niet altijd op de manier waarop je verwacht, maar wel zo dat het klopt bij wat je op dit moment nodig hebt.
Dit noemen ze de Wet van Aantrekkingskracht, ofwel The Secret. Misschien heb je er ooit wel eens van gehoord of over gelezen.
Ik wil je een paar voorbeelden geven die ik de laatste tijd heb meegemaakt.

Mijn man en ik willen heel graag op vakantie. Helaas hadden we op dat moment niet voldoende geld om dat te bewerkstelligen. Wat we wel deden is een paar weken vakantie plannen, met het idee we willen graag weg, maar weten nog niet waar naartoe. Het belangrijkste vonden we dat we rust, zon en quality time met ons gezin zouden hebben. Nu is de vakantietijd aangebroken en mogen we zelfs kiezen! Allereerst kregen we de mogelijkheid om te passen op het huis van vrienden. Met 2 paarden, 2 schapen, 2 katten en een hond, midden in de natuur en in alle rust. Zelfs de mogelijkheid om een andere wens van mij in vervulling te laten gaan: alleen te paard het bos in. Voor mij ultieme vrijheid! Daarna mogen we naar het huisje van mijn schoonouders in Zuid-Frankrijk. Zon, zee en strand!!

Onze gezinsauto is eigenlijk niet meer zo geschikt om zo ver te rijden. We hebben al een tijdje de wens om 2 auto’s in te ruilen voor 1 goede en grote gezinsauto, aangezien één van de twee vaak stilstaat. Het type auto hadden we al voor ogen, maar was niet voor ons budget. Nu belde van de week onze garagehouder, dat hij precies onze auto, in de juiste kleur en kilometerstand als inruiler had binnengekregen en dat hij ervoor open staat om 2 auto’s bij hem in te leveren!! Als het zo mag zijn, hebben we dus van de week ook onze nieuwe auto, waarmee we veilig naar Frankrijk kunnen rijden.

We zijn inderdaad afgelopen zaterdag met onze “nieuwe” auto vertrokken naar Frankrijk.  Na 300 km maakten we een sanitaire pitstop. Er klonk een sissend geluid en daarna kwam er stoom van de motor. Wat bleek, we hadden een gat in de waterleiding. Heel de koelvloeistoftank liep leeg. De Belgische wegenwacht kwam en zorgde dat de auto werd opgeladen naar de dichtstbijzijnde garage. Na lang wachten konden we de huurauto met een taxi ophalen in een plaats op 30 km afstand. Het bleek een spiksplinternieuwe Volvo XC60, met alles erop en eraan. Na het overladen van onze spullen en een overnachting in een fijn hotel konden we toch onze weg vervolgen naar een zonnig Zuid-Frankrijk! Ik had de wens om met een nieuwe auto op reis te gaan, bleek onze “nieuwe” auto toch nog niet nieuw genoeg :-). Ongelooflijk hoe dit werkt…

Zo liep ik ook al een tijdje te worstelen met mijn bedrijf. Ik weet heel goed wat ik kan, maar wist dat niet in daden om te zetten. Ik had weinig tot geen klanten, waardoor er financieel ook weinig geld binnen kwam. Iedere dag maar kijken of we het nog gingen redden. Gek werd ik ervan. Op een dag heb ik de keuze gemaakt dat ik dat niet meer zo wilde. Vanaf dat moment kwam er een super gave online cursus voorbij. Ik voelde heel sterk dat ik die moest gaan volgen. Ik heb me daarvoor aangemeld en het balletje is gaan rollen. Ik kwam in contact met zoveel mooie, inspirerende mensen, die mij nu verder helpen bij het helder krijgen van mijn talenten, gave en missie. Vooral die persoonlijke ontwikkeling die het teweeg brengt is gigantisch. Mooie samenwerkingen zijn er ontstaan, mijn gave (helder horend) is zich verder aan het ontwikkelen en mijn diensten worden steeds helderder. Zelfs de klanten komen nu als vanzelf naar me toe!

Daarom vertrouw ik steeds meer op het leven in overgave. Ik hou me niet meer bezig met het denken in problemen, maar probeer het los te laten. Ik hou me juist bezig met mijn dromen en wensen. Maar laat de manier waarop het tot me komt los. Positieve intenties, trekken positieve resultaten aan, negatieve intenties, negatieve resultaten. Zo ook het bedrag op je bankrekening. Wanneer je iedere keer denkt dat je het financieel moeilijk hebt, zal je altijd te weinig geld hebben.

Geniet van het moment, hoe slecht je het nu ook hebt. Ben dankbaar voor alles wat je nu hebt, laat alles zijn zoals het is en til er niet te zwaar aan. Weet dat je altijd de keuze hebt om het tij te keren!

Liefs Esther