Observeren.. Puur of onzuiver?

Vandaag een persoonlijke blog dit keer..

Misschien ben jij als hsper ook een kat uit de boom kijker, misschien ook meer van de actie.. doen en ervaren. Momenteel als zwangere hsper merk ik dat ik me vanuit nature heb teruggetrokken, onbewust. Iets meer naar de achtergrond, veel in m’n eigen wereldje en vooral observeren. Kijken naar wat er speelt bij  hooggevoelige mensen, coaches en ondernemers.

Ik zie iedereen zijn struggle, met zichzelf, de hooggevoeligheid. Maar ik zie ook mensen die struggelen met hun zielendoel of eigen bedrijf. Sinds het najaar zijn er een hoop veranderingen opgetreden, poorten die open werden gezet, dingen die gebeuren om iemand in beweging te zetten, naar zichzelf te laten kijken en durven de stap te laten maken. Het nieuwe jaar heeft gezorgd voor extra actie. Een hoop mensen en ondernemers voelen dat het nieuwe jaar hen een steuntje in de rug geeft om hun dromen te realiseren, om hun doelen de wereld in te slingeren. Heerlijk is dat om te zien, mensen echt te zien opbloeien en sprankelen! Maar ook veel mensen gaan op stil, hebben even geen inspiratie en mogen even naar binnen keren. Iets wat voor velen heel eng is, maar nodig om erachter te komen welke richting je op mag of waar je zielendoel ligt. Maar zeker iets om te accepteren en met beide handen aan te pakken want dit hoort bij de weg om je dromen waar te kunnen maken.

Maar ik zie ook wat anders, iets dat me zorgen baart. Iets wat velen niet durven te benoemen, maar ik pak vandaag toch de koe bij de hoorns en zet het op papier om te delen met jullie.

Ik zie veel ondernemers die regeren vanuit hoofd & ego en hoe mensen hierop reageren. Ze willen zichzelf als voorbeeld neerzetten en daarmee mensen trekken. En dan niet zozeer op een liefdevolle manier. Ze weten vaak dat ze velen volgers hebben, en maken hier gebruik van. Ze zetten zichzelf op een voetstuk en laten zien dat zij het allemaal weten en zij het je wel even gaan vertellen. Het zorgt er direct voor dat veel volgers die niet stevig in hun schoenen staan hen blind gaan volgen. Alles geloven wat deze ondernemer zegt en hem de hemel in prijst… zonder eerst hun intuïtie te gebruiken, en dat is gevaarlijk.. Voor deze ondernemers is het cashen cashen cashen… en ze zijn er natuurlijk dol op. Ze maken gebruik van de onzekerheid van hun volgens om zo te innen. ‘Want ja… dit programma is voor jou! Zo kom je weer stevig in je schoenen te staan!’ Of: ‘Als je deze cursus of bijeenkomst volgt, dan pas wordt je gezien!’ Zeker als iemand predikt dat ze vanuit het spirituele en vanuit liefde werkt, dan mag je toch verwachten dat het zuiver is. Maar dat is het dus niet altijd. Ik heb zelf verschillende voorbeelden gezien en vind het schandalig, hoe durven ze zo gebruik te maken van mensen hun onzekerheid? Je mag mensen best helpen, dat is zeker goed maar gebruik hun onzekerheid niet om uit te buiten voor je eigen portemonnee.

Hoe maak je je keuze?

Daarom lieve hspers wil ik jullie aanraden om je richtingaanwijzer te gebruiken, je intuïtie en je gevoel. Voel eens wat iemand met je doet, vanuit een foto of een persoonlijke ontmoeting. Blijf voelen en merk je dat het niet goed voelt, neem afstand. Luister naar dit gevoel en wuif het niet weg omdat ‘zoveel mensen de ondernemer volgen en dan zal het wel goed zijn’. Blijven voelen!

Hoe meer de wereld van hooggevoeligheid en spiritualiteit zich ontwikkelt, hoe meer je zuivere maar ook onzuivere mensen je zult tegenkomen. Belangrijk om te voelen en er doorheen te prikken. Net als een verkoper in de winkel: heeft deze het beste met je voor of is hij aan het verkopen?

Als ik over mezelf en mijn eigen diensten spreek vind ik het belangrijk dat je bij me komt omdat het goed voelt voor jou, niet omdat zoveel mensen het ook doen. Volg je gevoel en je lijf, want je hebt er maar een dus wees er voorzichtig mee. En dat geld ook voor jezelf ontwikkelen. Voel wat goed voelt voor jou,  bepaal je eigen weg. Ga niet iets doen omdat iedereen het doet, volg jou eigen pad.

Gebruik je intuïtie, je gevoel en je eigen waarheid.